One night stand

  • oktober 18th, 2019
  • Marieke

“Het voelde alsof ik een one-night-stand heb gehad: dat ik intiem ben geweest met iemand die ik niet ken.” Zo deelde mijn cliënte in de vervolgsessie hoe zij thuis over het voorgaande intakegesprek bij mij had verteld. Ik verwonderde me over deze metafoor en hij bleef als klittenband bij mij plakken. Dat is de kracht van beeldspraak. In ACT coaching maken we vaak gebruik van metaforen en het mooie is dat sommige cliënten ook hun eigen metaforen inbrengen. Werken met visualisaties helpt om uit het alledaagse verbale verhaal te komen. Want dat kennen we wel: het begint allemaal met taal. Een gedachte wordt een verhaal en als we dat verhaal geloven krijgen we hardnekkige overtuigingen over onszelf en de wereld om ons heen. Met MindSurf wil ik je leren al surfend je perspectief verruimen. Ga je mee? Zoals mijn cliënte beeldend verwoordde is het best spannend om je bloot te geven, kwetsbaar en opluchtend hoor ik vaak. En het bleef niet bij een one-night-stand 😉

 

Wil je lezen wat anderen vonden?  Hieronder enkele reviews:

 

“Marieke is een vriendelijke coach, met een goed luisterend oor, die vertrouwen schept. Daarnaast kan ze uit de hoek komen met scherpe vragen, en zet ze je ook buiten de coachingssessies, aan het werk met nuttige opdrachten. Met dank aan Marieke kwam ik weer snel uit mijn pré-burn-out.”

 

“Fijne en oprechte coach.”

 

“Marieke creëert door het aanbieden van een oprecht luisterend oor en het stellen van de juiste vragen, de ruimte om tot inzichten te komen die ik nog niet eerder heb gezien. Ondanks mijn eigen psychologie studie, waardoor ik op de hoogte ben van de technieken van een psycholoog, hebben de gesprekken met Marieke mij uitgedaagd om verder te kijken. Tegelijkertijd heb ik de gesprekken als warm en vertrouwelijk ervaren.” 

Comments are closed.