Aanbod

Mindfulness

“Je kunt de golven niet stoppen, je kunt wel leren surfen”

Jon Kabat Zinn

Veel mensen ervaren in het dagelijks leven dat hun hoofd regeert, en dat zij als het ware geleefd worden door de maalstroom van automatische gedachtepatronen. Met mindfulness beoefening leer je een nieuw perspectief en op die manier je anders te verhouden tot die gedachtestroom.

Het brein is een complex netwerk waarbij allerlei ingesleten patronen de boventoon voeren. Dit is voor een belangrijk deel functioneel, omdat dit ons helpt om te functioneren. Zo kun je op routine van je werk naar huis rijden (als het verkeer meezit). Stel echter dat je de intentie had om onderweg een pakje te bezorgen, dan bestaat de kans dat je bij thuiskomst het pakje nog naast je hebt liggen. Je functioneerde op de automatische piloot en was je er tijdens de rit niet van bewust dat je intentie eigenlijk anders was. Soms acteer je dus vanuit een  automatische piloot en ervaar je dat je geen keuzemogelijkheid hebt. Je functioneert dan in een ineffectief patroon. Met Mindfulness beoefening leer je schakelen tussen actie en reflectie, waardoor je meer innerlijke rust ervaart.

 

 


ACT coaching 

 

 

Bij MindSurf kun je ook terecht voor individuele coaching met ACT (Acceptance and commitment therapy). Met behulp van ervaringsgerichte methodieken wil ik je begeleiden om zelfonderzoek toe te passen, en zo een verschuiving te maken van geleefd worden naar een waardegericht leven vol bewuste keuzes.

 

 

 


 MindSurfKids

Kinderen krijgen tegenwoordig veel prikkels te verwerken, op school en in hun vrije tijd. Met MindSurfKids wil ik aandachttraining op speelse wijze toegankelijk maken voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. Wilt u een kennismakingsworkshop op school voor leerkrachten en/of leerlingen? stuur een bericht naar info@mindsurf.nl