Over MindSurf

Met MindSurf wil ik mensen begeleiden in hun weg naar mentale vrijheid:
het gevoel zelf de regie te hebben over je (werkend) leven.
In verbinding met jezelf en je waarden.   

Als neuropsycholoog ben ik gefascineerd door het complexe netwerk dat het menselijk brein is en de rol die aandacht daarin speelt. Een op zichzelf staande gebeurtenis activeert een netwerk aan associaties, denk bijvoorbeeld aan de situatie waarin een bekende op straat niet terugzwaait. Vaak gaat deze (automatische) reactie dus niet over het hier en nu…

In mijn loopbaan heb ik diverse opleidingen gevolgd en met diverse begeleidingsmethoden kennis gemaakt. Zo ben ik cognitief gedragstherapeut ©VGCT met een voorliefde voor Acceptance and commitment Therapy (ACT) en Mindfulness
(ook wel derde generatie gedragstherapie genoemd). In mijn individuele begeleidingen werk ik ervaringsgericht om de verbinding met het lichaam en daarmee het contact met de eigen behoeftes ( en grenzen) te maken. Het is de uitdaging om in je dagelijks (werkend) leven die verbinding te behouden, om op die manier optimaal te blijven functioneren en daarmee belemmerende patronen te doorbreken.

Steeds meer gaat mijn hart uit naar werken met groepen mensen. Onderlinge herkenning ( common humanity) is hierbij van onschatbare waarde. Daarom heb ik een incompany training ontwikkeld waarin desgewenst de nadruk ligt op Mindfulness, ACT en/ of Heartfulness; maatwerk in overleg: Mindfulness voor Mensen die werken met mensen. Eerder heb ik incompany trainingen mogen bieden in het (speciaal) onderwijs en individueel heb ik diverse mensen bij de politieorganisatie begeleid.

Voor mij persoonlijk geldt: een dag niet verwonderd is een dag niet geleefd. Verwondering gaat voorbij het vanzelfsprekende. Ik beschouw het als een aandachtsvolle levenshouding. Voor mij vind ik dat in de natuur tijdens mijn dagelijkse wandelingen. 

Ik ben gecertificeerd Mindfulness trainer categorie 1 (gevorderd trainer) en lid van de volgende beroepsverenigingen: VMBN, NIP en VGCT.

Ik wens je alledaagse verwondering!

Marieke Siepert